Perinteinen kirjanpito

Taloushallinto perinteiseen tapaan

Jos yhteydenpitosi tilitoimiston kanssa sujuu rutiinilla perinteisin menetelmin, miksikäs sitä hyvää muuttamaan. Kun kuitit, laskut ja tositteet pysyvät sinulla mapeissa eikä niitä muodostu kuukauden aikana aivan valtavia määriä, kirjanpito perinteiseen tapaan toimii edelleen.

Jos taas olet aloittamassa yritystoimintaasi, voit valita kahden tavan väliltä – sähköisen ja paperisen. Paperiin pohjautuvassa kirjanpidossa on se etu, että jos tilitoimisto sijaitsee suhteellisen lähellä, tositteet voi kuljettaa itse paikan päälle kerran kuukaudessa, ja samalla voit keskustella kirjanpitäjäsi kanssa yrityksesi asioista.

Vaikka moni yrittäjä onkin jo siirtynyt digitalisaatiokehityksen myötä sähköiseen kirjanpitoon käyttäen pilvipohjaisia verkko-ohjelmistoja, niin mikään pakko se ei ole. Ihmiskunta tulee käyttämään paperia vielä pitkälle tulevaisuuteen, joten perinteinen kirjanpito ei ole häviämässä ihan heti minnekään. Jos omiin työskentelyrutiineihisi kuuluu laskujen tulostaminen ja postittaminen, tämä on ihan ok. Laskukopiot myös löytyvät tarvittaessa mapista usein nopeammin, kuin sähköisestä taloushallintaohjelmistosta, eikä sinun yrittäjänä tarvitse käyttää aikaa uusien ohjelmistojen opetteluun. Niin tai näin, jos olet hankkimassa yrityksellesi paikallista tilitoimistoa, tule käymään meillä, niin selvitetään juuri sinulle paras tapa hoitaa kirjanpitoasiat, joko perinteisesti tai sähköisesti.

Perinteisen kirjanpidon etuja

  • Ei tarvitse käyttää aikaa uusien ohjelmien ja tapojen opetteluun
  • Yhteydenpito kirjanpitäjään on tiivistä, varsinkin jos toimitat tositteet itse
  • Et ole riippuvainen uusimmasta tietotekniikasta
  • Rutiinien tuoma varmuus asioiden hoitamiseen
  • Kirjanpito ei ole yhden ohjelmistoyhtiön varassa
  • Laskukopiot pysyvät itselläsi
  • Tuttua ja turvallista!